En kop Golden Milk på en lille tallerken. Lidt forskellige krydderier og urter som f.eks. kanelstænger og gurkemejepulver

GOLDEN MILK STYRKER DIG

Drikken kan drikkes af alle uanset dosha-kombination, og er super nem at lave. Hold dog lidt igen, hvis du har stor vata-ubalance.

Hvad er Golden Milk?

Golden Milk er en moderne betegnelse for en ældgammel ayurvedisk opskrift, kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber samt dens evne til at give en beroligende og opvarmende effekt på kroppen. Golden Milk, som også er kendt som Golden Latte eller Gurkemeje Latte, er en lækker drik beriget med ingefær og gurkemeje. Denne drik er virkelig god til de kolde og mørke vintermåneder. Vi nyder den ofte om morgenen som et alternativ til kaffe, eller nogle gange om eftermiddagen eller aftenen, når vi føler for lidt selvforkælelse.

Oplev fordelene ved Golden Milk

Golden Milk er en beroligende og antiinflammatorisk drik, der er perfekt for de sundhedsbevidste individer, der søger naturlige alternativer til deres morgenkaffe. Med sin rige blanding af ingefær og gurkemeje, er Golden Milk med til at styrke kroppen.

Lær hvordan du tilbereder denne ayurvediske drik med vores opskrift nedenfor, du kan samtidigt læse, hvad de forskellige krydderier gør godt for.

Golden Milk opskriftEn antiinflammatorisk drik

INGREDIENSER (1 STOR KOP):

1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kanel
0,25 tsk stødt sort peber
1 tsk kokosolie

1,5 dl kogende vand
1 dl varm mandelmælk/havremælk (kan evt skummes)

evt. 1 nip cayennepeber (kun kapha-typer)

OPSKRIFT

– Hæld alle krydderierne og mælken i en stor tekop og hæld kogende vand over. Rør rundt.

–  Krydderierne vil samle sig som bundfald, som du enten kan drikke eller lade være.

Hvad gør gurkemeje, sort peber og cayennepeber, ingefær og kanel godt for? 

Gurkemeje indeholder stoffet curcumin, der er antiinflammatorisk, styrker hjertet og holder hjerne og hud frisk og sund, og har insulinregulerende effekt. Dets antioxidantiske virkning siges også at have positiv effekt på degenerative led-tilstande, som f.eks. gigt. Dertil virker gurkemeje generelt udrensende samt leverstyrkende. Optagelsen af curcumin forstærkes ved samtidig indtagelse af peber.

Sort peber indeholder piperin, der øger optagelsen af Vitamin A og C samt betakaroten og fremmer fordøjelsen og er forkølelsen-og hoste lindrende. Øger dertil appetit og er samtidig vægtregulerende. Øger serotonin produktionen i hjernen, og virker derfor glædesfremmende.

Cayennepeber er antiinflamatorisk, smertelindrende og fordøjelsesfremmende, øger forbrændingen og virker styrkende på hjerte, nyrer, lunger, bugspytkirtel og milt.

Ingefær Er en antiinflamatorisk vitaminbombe, er slimløsnende og smertelindrende, bl.a. ved PMS, sænker det dårlige kolesterol og virker blodfortyndende og er kredsløbsstimulerende og kvalmestillende, appetitregulerende samt styrker fertiliteten.

Kanel indeholder bl.a. vitamin-C, fosfor, calcium og kalium, er antiinflamatorisk, smertelindrende, blodsukkerregulerende, sænker kroppens dårlige kolesterol, og har en dæmpende effekt på depression og angst.

Tips & Tricks:

For at gøre tilberedningen af din Golden Milk lettere og hurtigere, kan du forberede krydderierne på forhånd ved at blande og opbevare dem i et stort glas. Dette gør det bekvemt at hurtigt tilberede din Golden Milk om morgenen eller når du føler for det. Til hver portion Golden Milk, anbefaler vi at bruge cirka 2-3 teskefulde af din krydderiblanding. Men husk at vente med at lave din større krydderiblanding, indtil du har fundet den perfekte blanding til din smag.

Det er også vigtigt at inkludere både peber og cayennepeber i din Golden Milk. Disse krydderier fremmer optagelsen af curcumin i kroppen. På samme måde bidrager fedtstoffet fra kokosolien også til en bedre optagelse.

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag dosha-test og opskrifter til din type

en_GBEnglish (UK)