Ayurveda behandling fjernede symptomerne: en personlig beretning

Camilla har det egentlig godt. Hun er glad for sit liv, arbejder med forskning indenfor sygepleje og har et rigt familieliv. Men hun oplever forskellige kropslige symptomer, som gør det svært for hende helt at nyde tilværelsen. Camilla fortæller:

“Jeg havde høfeber og lange perioder med hovedpine og stress. Som spæd var jeg igennem en operation i maven, som har efterladt mig med smertfefulde mavekramper og oppustethed. Jeg har altid været klar over, at jeg kunne gøre noget selv for at påvirke, hvordan jeg har det. Men jeg vidste bare ikke helt hvad, og det, jeg gjorde, løste kun problemet her og nu – det virkede ikke på den lange bane. Det kunne for eksempel være at tage panodil for hovedpinen og antihistamin for høfeberen.”

Retreat som alternativ behandling af stress

Camilla tog med på et retreat i NAYA, som alternativ behandling af stress, og oplevede allerede dér at føle sig så afslappet, som hun nærmest ikke havde været siden barnsben. På vej hjem i bilen tænkte hun, at hun var nødt til at tage uddannelsen til Ayurvedisk konsulent for at blive fastholdt i det her og lære noget mere om ayurvedisk behandling. Mens hun gik på uddannelsen tog hun et konsultationsforløb hos Kristine Swalethorp (medstifter af NAYA og under uddannelse til Ayurvedisk Practitioner i USA). Gennem den Ayurvediske viden fik Camilla hen af vejen svarene på, hvordan hun kunne gribe symptomerne an med den alternative behandling, for at skabe mere velvære på den lange banehalvdel.

Små ayurvediske livsstilsændringer

“Jeg lavede ingen enorme livsstilsændringer. Det var mindre ting, og det var i et roligt tempo – ét skridt af gangen. Gennem min doshatest og udforskningen af min dosha, fandt jeg ud af, at jeg har en del pitta og vata. Så jeg spiser især vata-balancerende og sørger for at spise til jeg er mæt og ikke mere. Jeg begyndte at lave nogle faste morgenrutiner med tungeskrab, yoga og at skylle øjne med rosenvand og næse med saltvand,” fortæller Camilla. “Disse små livsstilsændringer har gjort, at jeg i dag kun sjældent oplever mavesmerter eller oppustethed, og at min høfeber er fuldstændigt væk. Jeg har kun taget 1 antihistamin de sidste 2 år. Før tog jeg flere dagligt, når det var højsæson for pollen.”

Når hovedpinen kommer, så ved Camilla i dag, at det er hendes krop, der fortæller, at hun skal skrue på nogle ting. Og hun har værktøjerne igennem den ayurvediske livsstil til det nu.

“Det gir en følelse af, at jeg selv kan påvirke, hvordan jeg har det istedet for, at jeg lader mig skubbe rundt. Og min mand har nævnt flere gange, at jeg er meget gladere og meget mere rolig,” afslutter Camilla.


CAMILLA ROSSEN

Camilla er sygeplejerske, cand.jur., Ph.d., forsker og har taget NAYAs uddannelse til Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulent.

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag Dosha-test og opskrifter til din type.

da_DKDansk