SUNDE GRÆSKAR MUFFINS

Er du på udkig efter en lækker opskrift, der vil glæde enhver med en sød tand, samtidig med at den opfordrer til et sundere valg af råvarer? Eller søger du måder at få dine børn til at spise mindre sukker og samtidig introducere dem for flere grøntsager og sunde fedtstoffer? Så er disse græskar muffins det perfekte valg for dig.

Disse græskar muffins er gode for alle med overvægt at vata eller pitta i deres konstitution (læs mere og test dig selv her). I parentes kan du se hvilke af de seks smage, der er i de forskellige ingredienser.

Vi har i denne opskrift brugt hokkaidogræskar, da det oftes er dem man kan få i supermarkederne. Hvis du ikke kan finde hokkaido eller blot vil prøve noget nyt, så kan du nemt erstatte det med butternutsquash.

Græskar Muffins Opskrift

Prøv vores opskrift på lækre svampede Græskar Muffins, du finder alt hvad du skal bruge herunder. Samtidigt er de både et hit for både voksne og børn, og en fantastisk måde at snige ekstra grøntsager ind i kosten.

INGREDIENSER

 (Til 12 muffins)

2 bananer (sød)

Puré fra en lille hokkaido (sød)

4 æg (sød, salt)

1 ½ dl usaltet mandelsmør (sød)

4 spsk. smeltet smør (sød, salt)

1 ½ dl kokosfibermel (sød)

3 tsk. stødt kanel (sød, krydret, sammensnerpende)

1 stk stødt ingefær (krydret)

1 spsk. natron (sur)

1 spsk. vanilje-ekstrakt eller -pulver (sød)

1 spsk. havsalt (salt)

1 spsk stødt chiafrø eller hørfrø (bitter)

1 ½ dl mørk chokolade (bitter) eller hakkede valnødder (sammensnerpende) (valgfrit)

FREMGANGSMÅDE 

Lav puré:

Skær hokkaidoen i to, fjern græskarkerner og skrald. Hokkaidoen skæres herefter i små stykker, som enten bages i ovnen eller dampes. Når stykkerne er bløde blender du kødet med stavblenderen.

Forvarm ovnen til 175 grader.

Blend bananer, græskarpuré, æg, mandelsmør og smeltet smør med en stavblender eller foodprocessor og sørg for at især bananerne er blendet fint.

Tilsæt kokosfibermel, kanel, ingefær, bagepulver, natron, vanilje, havsalt, stødte chia-eller hørfrø og evt. chokolade eller nødder og bland det godt sammen.

Læg 12 muffinsforme ned i en bradepande og hæld dejen ned i formene.

Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 30-35 minutter eller til toppene er gyldne.

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag Dosha-test og opskrifter til din type.

da_DKDansk