Glaskrus af nicecream med chokolade topping

NICECREAM: AFKØL PITTA-DOSHA!

Med den danske sommer kommer varmen – men også fugtigheden. Det er netop vejr, der øger Pitta-energien i os. Måske oplever du allerede at være lidt nemmere antændelig? Bliver du hurtigere irritabel eller utålmodig med dig selv eller andre? Eller døjer du med varme og sved? 

Så er det tid til NiceCream, en forfriskende og sund måde at køle din krop ned på.

Tid til Nicecream

Normalt fraråder Ayurveda os at indtage iskolde fødevarer, men netop i Pitta-tid kan vi godt tillade os at snuppe en is, hvis vi føler os ophedede. For ikke at putte ekstra brænde på bålet og øge Pitta endnu mere, så undgå fristelsen af at indtage store mængder af sukker. NiceCream er svaret! Frys dine (over)modne bananer ned og blend dem nemt med andre lækre ingredienser, til når du er is-sulten. Du kan også lave din NiceCream og fryse den ned i ispindeforme, så du kan hive en færdiglavet is ud af fryseren, når det skal gå stærkt!

Opskrift og foto kommer fra vores gode samarbejdspartner fra Nordic Nutrition,! 

Indgredienser

– 1 frossen banan
– Den fede del fra 1 dåse kokosmælk (køleskabstemperatur)
– 2 spsk kakao
– 4 dråber vanilje essens

Fremgangsmåde

Forberedelse: Sørg for at have frosset dine modne bananer på forhånd. Det er bedst at bruge overmodne bananer, da de er sødere og giver en bedre konsistens til NiceCream.

Blend: Tag den frosne banan, den fede del af kokosmælken, kakao og vaniljeessens og blend det hele sammen, indtil du får en ensartet og cremet masse.

Servering: Hæld NiceCream’en i en skål eller ispindeforme. Hvis du bruger ispindeforme, så lad dem fryse yderligere i et par timer.

Topping: Top NiceCream’en med hakket mørk chokolade for ekstra smag og tekstur.

Sundhedsmæssige fordele

NiceCream er ikke kun lækker, men også fyldt med næringsstoffer, der er gode for din krop, især i sommervarmen.

Bananer: Rigekalium, vitamin B6 og fiber. De hjælper med at regulere blodtrykket og fremme en sund fordøjelse.
Kokosmælk: Indeholder sunde fedtstoffer, som kan forbedre hjertefunktionen og give en følelse af mæthed.
Kakao: Fyldt med antioxidanter, som kan beskytte dine celler mod skader og forbedre dit humør.
Vanilje: Kendt for sine beroligende egenskaber og evne til at reducere stress.
Ekstra Tips til Perfekt NiceCream
Variationer: Prøv at tilføje andre ingredienser som frosne bær, nødder eller superfoods som spirulina eller maca for ekstra næring og smag.
Sødning: Hvis du ønsker en sødere NiceCream, kan du tilsætte lidt honning, ahornsirup eller et par dadler.
Konsistens: Juster konsistensen ved at tilføje mere eller mindre kokosmælk. For en tykkere konsistens, brug mindre væske.

God fornøjelse med den danske sommer og DIN pittabalance!

Ps. få flere tips til Pitta-balance her!

FAQ

Kan jeg bruge andre frugter i stedet for bananer?

Ja, du kan eksperimentere med andre frosne frugter som mango, jordbær eller blåbær. Hver frugt vil give sin egen unikke smag og tekstur til NiceCream’en.

Hvordan kan jeg gøre NiceCream endnu sundere?

Du kan tilføje superfoods som chiafrø, hørfrø eller proteinpulver for at øge næringsindholdet. Du kan også bruge usødet kakaopulver og undgå ekstra sødestoffer for en endnu sundere version.

Er NiceCream velegnet til børn?

Ja, NiceCream er et fantastisk sundt alternativ til almindelig is og er perfekt til børn. Den er naturligt sødet med frugt og indeholder ingen tilsætningsstoffer eller kunstige sødestoffer.

Kan jeg forberede NiceCream på forhånd?

Ja, du kan forberede NiceCream på forhånd og opbevare den i fryseren. Når du vil nyde den, skal du blot tage den ud af fryseren og lade den stå i et par minutter for at blødgøre lidt, før du spiser den.

Hvordan undgår jeg, at NiceCream bliver for hård i fryseren?

For at undgå, at NiceCream bliver for hård, kan du røre den igennem et par gange, mens den fryser, eller tilsætte en smule alkohol, såsom vodka, som hjælper med at holde den blødere. Alternativt kan du lade den stå ved stuetemperatur i et par minutter, før du serverer den.

NiceCream er en forfriskende og sund måde at afkøle din krop på i de varme sommermåneder. Med dens naturlige ingredienser og enkle tilberedning er den perfekt til både voksne og børn. Prøv denne opskrift og nyd en lækker og nærende is, der hjælper med at balancere din Pitta-energi.

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag dosha-test og opskrifter til din type

da_DKDansk