Vinder af årets skønhedsbehandling 2022 - Danish Beauty Awards

FÅ BALANCE OG VELVÆRE IGENNEM FØLESANSEN

Med hvert åndedrag udveksler vi vores personlige energi med universets energi, og vi indtager konstant indtryk via vores fem sanseorganer: ører, øjne, næse, tunge og hud

Disse sanser udgør vores indre apotek, hvor vi ved bevidst brug kan opnå større fysisk og følelsesmæssig velvære. Ved at fokusere på berørings- og smagssansene kan vi balancere kroppen, mens de andre sanser – syn, hørelse og lugtesans – hovedsageligt hjælper med at balancere sindet.

BERØRING SOM HEALENDE KRAFT

I en tidsalder, hvor alt går hurtigt og er præget af digitalisering, er det vigtigere end nogensinde at finde jordforbindelse gennem kropslig balance. Berøring er essentiel for vores sundhed og velvære. Som pattedyr har vi et medfødt behov for at røre og blive rørt. Vores hud, det største organ, fungerer som en portal til mange af vores oplevelser. Når vores hud stimuleres af kærlig berøring eller massage, frigives mange healende kemikalier, der forbedrer immunfunktionen, cirkulationen, fremmer afslappende søvn og giver mange andre helbredsmæssige fordele. Kort sagt, en af de bedste måder at skabe balance i vores krop er gennem berøring.

Fordele ved kærlig berøring

Berøring frigiver oxytocin, også kendt som kærlighedshormonet, der reducerer stress og øger følelsen af lykke. Regelmæssig massage kan reducere muskelspændinger, forbedre blodgennemstrømningen og bidrage til generel afslapning. At kramme, nusse et kæledyr eller få massageterapi kan alle være effektive måder at opleve disse fordele på.

Abhyanga massage: En traditionel Ayurvedisk teknik

Der findes mange former for healende berøring, inklusive kram, kæledyrspleje og massageterapi. En særlig form for massage, Abhyanga, er en klassisk ayurvedisk behandling med varme olier, der udføres af en professionel behandler. Men du kan også give dig selv gaven af en daglig selvmassage, som tilbyder adskillige helbredende fordele.

Fordele ved Abhyanga massage

Abhyanga – udført af en behandler eller på egen hånd – hjælper med at fjerne affaldsstoffer fra kroppens væv, berolige sindet og forbedre immunfunktionen. Denne teknik er en fantastisk måde at finde ro i kroppen på og opleve sensorisk velvære. Massage med varme olier trænger dybt ind i huden og hjælper med at løsne spændinger og forbedre cirkulationen, hvilket bidrager til en følelse af indre balance og helbredelse.

Sådan udfører du din egen Abhyanga massage

At udføre din egen Abhyanga massage kan være en daglig praksis, der bidrager til dit generelle velbefindende. Start med at opvarme en olie, såsom sesam- eller kokosolie. Masser olien ind i huden med blide, cirkulære bevægelser, startende fra hovedet og arbejd dig ned mod fødderne. Giv ekstra opmærksomhed til områder, hvor du føler spændinger eller ubehag. Lad olien trænge ind i huden i mindst 15-20 minutter, før du tager et varmt bad for at skylle olien af. Denne daglige rutine kan hjælpe med at reducere stress, forbedre søvn og fremme en følelse af velvære.

Videnskaben bag berøring og velvære

Moderne forskning har bekræftet mange af de traditionelle påstande om fordelene ved berøring. Studier viser, at regelmæssig berøring og massage kan reducere niveauer af stresshormonet kortisol, øge niveauer af serotonin og dopamin, som er forbundet med lykke og velvære, og forbedre immunsystemets funktion. Disse videnskabelige fund understøtter vigtigheden af at inkludere berøring som en del af en holistisk sundhedspraksis.

Integration af berøring i fin faglige rutine

Ud over Abhyanga massage er der mange andre måder at integrere helende berøring i din daglige rutine. Dette kan inkludere at tilbringe tid med kæledyr, som giver mulighed for daglig berøring og kærlighed. Yoga og meditation kan også inkludere elementer af selvmassage og kropslig opmærksomhed, som fremmer en dybere forbindelse til din egen krop.

Praktiske tips til daglig velvære

Daglig selvmassage: Start eller afslut din dag med en kort selvmassage. Dette kan være så simpelt som at massere dine hænder, fødder eller skuldre i et par minutter.

Kram og kæledyr: Brug tid på at kramme dine nærmeste eller tilbringe tid med dine kæledyr. Denne form for kontakt kan reducere stress og øge følelsen af tilknytning.

Mindful berøring: Vær opmærksom på de daglige øjeblikke af berøring – som når du vasker hænder, tager et bad eller påfører lotion. Gør disse handlinger med fuld opmærksomhed for at øge deres beroligende effekter.

At integrere bevidst berøring og massage i din daglige rutine kan skabe en dyb følelse af balance og velvære. Ved at forstå og udnytte vores sanser, især berøringssansen, kan vi opnå en mere afbalanceret og sund livsstil. Uanset om du vælger at modtage en professionel massage eller praktisere selvmassage, kan disse teknikker hjælpe med at forbinde krop og sind på en dyb og meningsfuld måde.

Læs mere om Abhyanga og andre metoder til at opnå balance og velvære på vores hjemmeside.

VINDER AF DANISH BEAUTY AWARDS FOR ÅRETS SKØNHEDSBEHANDLING 2022!

Nordic Ayurvedas eksklusive signatur behandling med Abhyanga og Shirodhara er netop blevet kåret som Årets behandling af Danish Beauty Awards.

FAQ

Hvad er Abhyanga massage, og hvordan adskiller det sig fra andre massagetyper?

Abhyanga massage er en traditionel ayurvedisk massage, der bruger varme olier til at berolige og helbrede kroppen. Den adskiller sig fra andre massagetyper ved at integrere principper fra ayurveda, herunder brugen af specifikke olier og teknikker, der sigter mod at balancere kroppens doshas (energityper) og fremme helhedens sundhed.

Hvilke olier er bedst at bruge til Abhyanga massage?

Sesamolie er ofte brugt i Abhyanga massage på grund af dens varme og nærende egenskaber. Kokosolie kan også anvendes, især i varme klimaer, da den har kølende egenskaber. Andre olier, som mandelolie og olivenolie, kan også anvendes afhængigt af din hudtype og personlige præferencer.

Hvor ofte bør jeg udføre Abhyanga massage for at få de bedste resultater?

For at opnå de bedste resultater anbefales det at udføre Abhyanga massage dagligt. Hvis daglig massage ikke er praktisk for dig, kan du begynde med 2-3 gange om ugen og øge frekvensen efter behov.

Kan Abhyanga massage hjælpe med specifikke sundhedsproblemer?

Ja, Abhyanga massage kan hjælpe med en række sundhedsproblemer, herunder stress, søvnproblemer, dårlig cirkulation og muskelspændinger. Det er også kendt for at styrke immunsystemet og forbedre hudens sundhed. Dog bør du altid konsultere en sundhedsprofessionel, hvis du har alvorlige sundhedsproblemer.

Er der nogen bivirkninger ved Abhyanga massage?

Abhyanga massage er generelt sikker og har få bivirkninger. Dog kan personer med følsom hud opleve irritation fra visse olier. Det er vigtigt at vælge en olie, der passer til din hudtype, og at teste olien på et lille område af huden før fuld anvendelse.

Kan jeg udføre Abhyanga massage, hvis jeg er gravid?

Gravide kvinder kan udføre Abhyanga massage, men det er vigtigt at bruge blide bevægelser og undgå visse trykpunkter. Det anbefales at konsultere en professionel massør, der er specialiseret i prænatale massagebehandlinger, eller at tale med din læge, før du starter en ny massagepraksis under graviditeten.

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag dosha-test og opskrifter til din type

da_DKDansk