En skål blomkål-karry suppe med grønt topping

Blomkåls-karrysuppe

Vinterhalvåret har lagt sit kolde slør over landet, og med det følger en uundgåelig trang til varmende og nærende mad. Det markerer startskuddet på den eftertragtede suppesæson, hvor store gryder fulde af duftende og smagfulde supper indtager køkkenerne. I denne særlige tid, ønsker vi at forkæle dig og dine kære med en opskrift, der ikke alene vil varme jer, men også tage jeres smagsløg på en eventyrlig rejse. Vi præsenterer: Den lækreste blomkåls-karrysuppe.

Denne suppe kombinerer den milde og nærmest nøddeagtige smag fra blomkålen med den eksotiske og krydrede intensitet fra karryen. Sammen skaber de en harmonisk og indbydende ret, der er perfekt til de kolde måneder. Suppen er let at lave, og ingredienserne er simple, men resultatet er alt andet end kedeligt.

ALT DET GODE VED BLOMKÅL OG KARRY

Blomkål er en utrolig næringsrig kål, som byder på en række sundhedsmæssige fordele, der gør den til en værdifuld del af en velafbalanceret kost. Et af de mest fremtrædende aspekter ved blomkål er dens høje indhold af kostfibre, som spiller en kritisk rolle i at opretholde en sund fordøjelse. Fibrene i blomkål hjælper med at fremme en regelmæssig afføring, hvilket er essentielt for at undgå forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer. Samtidig bidrager fibrene til at skabe en følelse af mæthed, hvilket kan være en stor hjælp for dem, der ønsker at kontrollere deres kalorieindtag og opnå eller opretholde en sund kropsvægt.

Blomkål er desuden lav på kalorier, hvilket gør den til en ideel fødevare for dem, der er på diæt. På trods af dens lave kalorieindhold, er blomkål rig på essentielle næringsstoffer. Grøntsagen er en fremragende kilde til vitamin C, et kraftfuldt antioxidant, der bidrager til at styrke immunforsvaret og bekæmpe inflammation i kroppen. Desuden indeholder blomkål også folat, et B-vitamin, som er afgørende for normal vækst og udvikling.


Karry er en kompleks og aromatisk blanding af flere forskellige krydderier, og indholdet kan variere betydeligt afhængigt af den specifikke type og oprindelse. Mange af de krydderier, der traditionelt indgår i karry, er kendt for deres sundhedsfremmende egenskaber og har været brugt i traditionel medicin i århundreder.

Gurkemeje, et af de mest karakteristiske krydderier i karry, er kendt for sit indhold af curcumin, et kraftfuldt antiinflammatorisk og antioxidant stof. Forskning har vist, at curcumin kan være med til at nedsætte inflammation og betændelsestilstande i kroppen, hvilket er særlig gavnligt for personer med kroniske inflammatoriske tilstande. Desuden har gurkemeje vist sig at have en positiv effekt på hjernens funktion og kan være med til at forebygge sygdomme som demens.

Opskrift

INGREDIENSER (2 PERS) 

2 spsk kokosolie 
1 tsk spidskommen 
2 fed pressset hvidløg 2 tsk revet ingefær 
1 1/2 løg 
1/2 glas tomatpuré 
1 tsk gurkemeje 
3 spsk karry 
1 tsk chiliflager 
1 tsk havsalt 1 blomkål 
1 ds. kikærter 
3-4 dl. vand 
1-2 ds. kokosmælk 
1 pose grønne bønner 
3 gulerødder 

Tilbehør: Quinoa, bønnespirer, græskarkerner og persille. 

1. Opvarm olie og tilsæt spidskommen, løg, hvidløg og ingefær. Svits i 3-4 min. 
2. Tilsæt tomatpuré, gurkemeje, karry, chili og salt. Svits i 3-4 min. 
3. Tilsæt blomkål i mindre buketter, vand og kokosmælk, og lad det simre ved medium varme i ca. 15 min til blomkål er møre men ikke for bløde. 
4. Smag til med salt, kom de forkogte kikærter i og sluk for varmen. 
5. Damp gulerødder og bønner i mundrette bidder for sig til ønskede konsistens og tilsæt herefter. Kog quinoa som tilbehør. 
6. Top med persille og bønnespirer og ristede græskarkerner 

: Nanna Hur Larsen @nordic.nutrition_cph 
: Puk @thefoodlab.dk

Download Blomkåls-karry suppe som PDF

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag dosha-test og opskrifter til din type

da_DKDansk