BÆREDYGTIG BANANKAGE

En bæredygtig livsstil er et resultat af alle de valg, vi træffer i livet. På det ydre plan handler det om, hvordan vi behandler miljøet og vores omgivelser, mens det på det indre plan handler om, hvad vi fortæller os selv og gør ved vores krop. At vælge søde sager, der stammer fra naturlige ingredienser, er en vigtig del af denne livsstil. Råvarer, som kroppen kan genkende og transformere, bidrager til en sundere tilværelse. Derfor vil vi påstå, at denne banankage er bæredygtig for dig!

Denne banankage er en favorit hos både børn, teenagere og voksne. Den tilfredsstiller behovet for noget sødt, samtidig med at den er lidt tung og derfor stabiliserende. Især god for Vata og Pitta personer. Den holder sig frisk i flere dage i køleskabet, hvis den da får lov til at stå så længe.

God fornøjelse!

Ps. Vidste du, at vi har knap 100 lækre sunde opskrifter og gode tips til mad i forhold til årstid og dosha i vores online Ayurvediske medlemsunivers? Kig ind til 7 dage gratis.

Bæredygtig banankage

Ingredienser

• 4 bananer (gerne overmodne)
• 4 æg
• 3 dl havregryn
• 1 tsk salt
• 1 tsk bagepulver
• 2 tsk kanel
• 100 gram mørk chokolade 85% kakao og/eller hakkede nødder

Fremgangsmåde

1. Mos bananerne med en gaffel (eller stavblender) 

2. Tilsæt æg, havregryn, salt, bagepulver og kanel 

3. Hak chokoladen og/eller nødder

4. Rør alle ingredienserne godt sammen, hæld dejen i en kageform/lille brødform.

5. Bag den i ovnen ved 180 gr varmluft i 25-30 minutter

Ekstra tips til en perfekt banankage

Variationer: Du kan eksperimentere med at tilføje andre ingredienser som tørret frugt, kokosflager eller ekstra krydderier som ingefær eller muskatnød for at give kagen en unik smag.

Sundere alternativer: For en endnu sundere version kan du erstatte havregryn med fuldkornsmel eller mandelmel og bruge honning eller ahornsirup i stedet for sukker.

Serveringsforslag: Servér banankagen med en skefuld græsk yoghurt eller et drys af kanel og hakkede nødder på toppen for ekstra smag og tekstur.

Sundhedsmæssige fordele

Banankagen er ikke kun lækker, men også fyldt med næringsstoffer, der gavner din krop.

Bananer: Rige på kalium, vitamin C og B6, samt fibre, som fremmer fordøjelsen og stabiliserer blodsukkerniveauet.

Æg: En fremragende kilde til protein og essentielle aminosyrer, som understøtter muskler og væv.

Havregryn: Fyldt med fibre, som hjælper med at regulere fordøjelsen og holde dig mæt længere.

Mørk chokolade: Indeholder antioxidanter, som kan forbedre hjertesundheden og øge humøret.

Nødder: Rig på sunde fedtstoffer, proteiner og vitaminer, som støtter hjernens funktion og reducerer inflammation.

FAQ

Kan jeg bruge andre typer mel i stedet for havregryn?

Ja, du kan eksperimentere med forskellige typer mel som mandelmel, fuldkornsmel eller kokosmel. Husk, at hver type mel kan ændre kagens tekstur og smag, så juster mængderne efter behov.

Hvordan kan jeg gøre kagen vegansk?

For en vegansk version kan du erstatte æggene med hørfrøæg (1 spsk hørfrømel blandet med 3 spsk vand per æg) og vælge en vegansk chokolade.

Er der en måde at reducere sukkerindholdet i kagen?

Denne opskrift indeholder ingen tilsat sukker, da sødmen kommer fra bananerne og chokoladen. Hvis du ønsker en endnu mindre sød kage, kan du vælge en chokolade med højere kakaoindhold eller helt udelade chokoladen.

Kan jeg fryse banankagen?

Ja, banankagen egner sig godt til frysning. Skær kagen i skiver og pak dem individuelt ind i plastikfolie eller fryseposer. Når du vil nyde en skive, skal du blot tø den op i køleskabet eller mikroovnen.

Hvilke andre toppings kan jeg bruge udover creme fraiche?

Du kan toppe banankagen med græsk yoghurt, kokosflødeskum, friske bær, eller endda en smør af nøddesmør for en ekstra lækker oplevelse.

Hvordan ved jeg, at kagen er færdigbagt?

Brug en tandstik eller en kniv til at stikke i midten af kagen. Hvis den kommer ud ren eller med kun få fugtige krummer, er kagen færdig. Hvis ikke, så giv kagen et par minutter mere i ovnen og test igen.

En bæredygtig banankage er en lækker og nærende måde at forkæle sig selv på, samtidig med at du gør noget godt for din krop og miljøet. Med sine naturlige ingredienser og enkle tilberedning er denne kage perfekt til enhver anledning. Prøv opskriften og nyd en skive bæredygtig velvære.

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag dosha-test og opskrifter til din type

da_DKDansk