Forfriskende hibiscus-lemonade

Opdag den forfriskende og balancerende effekt af hibiscus-lemonade, en elsket drik inspireret af ayurvedaens principper. I ayurveda værdsættes naturens evne til at skabe balance og harmoni i kroppen, og hibiscusblomster er kendt for deres kølende egenskaber, der kan hjælpe med at lindre overskydende varme og fremme indre ro. Når de kombineres med mynte og citronsaft, skaber denne lemonade ikke kun en lækker smagsoplevelse, men også en harmonisk drik, der understøtter din krop på en naturlig måde. Denne opskrift giver dig en aromatisk og sund opfriskning, der er perfekt til enhver tid på året. Følg nedenstående trin for at forberede denne skønne ayurvediske drik.

Den er særligt egnet til pitta, fordi den har en nedkølende effekt, og virker også godt for kapha-dosha*.




Ingredienser (2 personer)

1 liter varmt vand

3 spsk tørrede hibiscusblomster

Et par stængler frisk mynte

Saften fra 1-2 citroner eller lime

5 spsk rå honning


Sådan gør du

  1. Tilsæt vandet sammen med hibiscusblomsterne og mynte i en tepotte og lad teen trække i mindst 20 minutter eller gerne længere
  2. Lad hibiscusteen køle helt af (du kan forberede teen på forhånd)
  3. Hæld teen i en stor kande, rør honning og citronsaft i

Variationer

På de køligere dage kan den drikkes som en lun te i stedet, tilsæt dog først honning, når teen er kølet lidt og derfor blot varm og ikke kogende.

*Hvis du har vata-ubalance, bør du undgå hibiscus. Vata-ubalance er fx kolde hænder og fødder, ængstelighed, forstoppelse og tør hud. Vid også, at selvom du er i balance med din vata-dosha, så stiger vata stadig ved indtagelse af hibiscus, og det anbefales her at drikke hibiscus i moderate mængder. Hibiscus bør også undgås i tilfælde af alvorlige kuldegysninger og af personer med lavt blodsukker, lavt blodtryk, gravide eller personer der er alvorligt dehydreret.

Det er altid vigtigt at konsultere din læge eller ayurvediske praktiker, hvis du har spørgsmål relateret til din specifikke situation, eller hvis du tager receptpligtig medicin. Derudover bør kvinder, der er gravide eller ammer, altid rådføre sig med en læge eller sundhedsprofessionel, før de bruger hibiscus eller andre urter.

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag dosha-test og opskrifter til din type

en_GBEnglish (UK)