El-bil til opladning og fyldt med sne

VELKOMMEN I KLUBBEN FOR HÅBEFULDE

I sidste uge fik jeg “ny” bil. Jeg er lykkelig for min nye, brugte, fikse elbil. Jeg oplever selv, at det var et skridt, der krævede mod og tillid at skifte til el. Og jeg kan allerede sige få dage inde i det nye eventyr, at det ikke er en vej for de bekvemme.

For mig er elbilen en livsstil. I vintervejr, hvor varme, blæsere, vinduesviskere mm. er tændt, kører den faktisk ikke særlig langt, før den skal oplades. Og jeg bor i byen, så jeg kan ikke engang være sikker på at kunne oplade, når det passer mig.

Alligevel er jeg vild med min nye livsstil, som jeg ved ikke alene er bedre for miljøet, men også for mig, idet jeg påtvinges flere pauser og mindre effektivitet i mit liv, og DET er bæredygtighed på flere niveauer. Jeg kan ikke længere køre “ubevidst”, bare tanke når det passer mig, og så køre igen – lidt ligesom min krop. Mit nye køretøj er ikke bare bekvemt og tilgængeligt – den er min udvidede krop, og en invitation til at reflektere lidt dybere. Gider jeg overhovedet køre hele den lange (eller korte) vej i bil? Vil jeg hellere blive i nærområdet eller hjemme? Vil jeg hellere sætte mig i et tog?

DEN BEKVEMMELIGE LIVSSTIL SLÅR OS IHJEL

Jeg skriver ikke denne post for at opfordre dig til at skifte til elbil, men for at bringe et vigtigt emne på banen i denne tid. Hvis vi vil gøre noget godt for miljøet – som dybest set ER at gøre noget godt for os selv, så kræver det nogle gange, at vi udfordrer vores bekvemmelighed. Mennesker synes for det meste, at tingene skal være nemme og bekvemme. Måske vælger vi at få en vaccine kun på den baggrund, at det så er nemmere at bevæge sig rundt i samfundet og verden. Måske bliver vi ved alluminiums kaffekapslerne, fordi de nemmere passer i maskinen end de bæredygtige, eller bliver med tefalpanden, fordi maden slipper nemmere, selvom den er fyldt med farlig kemi og så videre.

Vi har skabt et helt samfund, som bygger på lysten til at leve en effektiv, bekvem og lækker livsstil. Jeg elsker selv lækkerhed, og jeg skal ikke spille hellig, Men der findes en dyb meningsfylde og tilfredshed under denne polerede overflade. Når vi beslutter os for i stedet at leve i integritet med os selv, vores medmennesker og naturen.

Ayurveda har alle dage lært os, at vi ER en uadskillelig del af naturen. Slår vi naturen ihjel med vores bekvemmelighed, så slår vi os selv ihjel. Hvis man ændrer perspektivet og ser efter noget positivt ved den nye virus, så lærer den os noget om, hvordan vi er i verden og forhåbentlig hjælper os med at stille skarpt på det væsentlige. At kunne skille væsentligt fra uvæsentligt er centralt i den ayurvediske livsstil. Bare fordi andre gør eller mener noget, gør ikke dette automatisk til DIN sandhed.

Fordi andre har behov for at drikke sig berusede hver weekend, mener at det er en menneskerettighed at farte verden rundt eller synes man kun bidrager, hvis man arbejder 40+ timer om ugen, så behøver dette ikke være “sandheden” om det gode liv.

DU ER KLAR, NÅR DU ER KLAR – OG DET SKAL FEJRES!

Jeg ved, at elbiler ikke kun er det ubetingede gode. Købet af denne bil rejser en masse nye spørgsmål, som er det overhovedet bæredygtigt bare at skifte vores nuværende bilbestand ud for en ny elektrisk, hvor kommer strømmen fra mm. Men jeg synes også, det er vigtigt kærligt at modstå den kritiske røst, som vi dermed pådutter os selv og andre med vores magtesløshed overfor de miljøspørgsmål, vi står overfor. Vi kan helt klart altid gøre mere, men første skridt er at fejre det, vi rent faktisk gør! Om det for dig er elbil, skraldesortering, bruge af egen indkøbspose eller kaffekop i caféen eller noget helt andet.

Jeg tror på, vi er klar, når vi er klar til nye livstilsvalg. Og at vi ikke alle kan og skal gøre alt “rigtigt”, men at vi kan “skubbe” os selv og andre i kærligt i retning af at udvide vores opmærksomhed fra os selv til vores større forbindelse med verden omkrig os. Og hele rejsen skal fejres!

Når vi fejrer de små sejre og skridt, så stiger vores bevidsthed og lyst til at gøre mere.

BLIV GRØN AMBASSADØR OG MODTAG GRATIS ONLINE KURSUS OG MEDLEMSSKAB

I Nordic Ayurveda har vi fået en skøn ny kollega. Mathilde Moyell, der igennem 7 år har boet i Asien og arbejdet passioneret med og for bæredygtighed på alle plan. Med Mathilde hos Nordic Ayurveda kommer ny fokus på netop, hvordan vi kan skabe et håbefuldt og positivt fællesskab omkring bæredygtighed – i hele vores livsstil! Men, vi har også brug for dig!

Vi leder nemlig efter bæredygtige ambassadører, der kan byde ind med tips og tricks til hvordan vi kan tage små grønne skridt i vores hverdag, både internt i Nordic Ayurvedas livsstilsunivers og eksternt på vores sociale medier. Du behøver ikke være ekspert, men bare være engageret og have lyst til at dele dine små grønne skridt. Vi belønner vores ambassadøre med vores online forløb “Fundamentet for Sundhed“, samt 6 måneder gratis medlemsskab i vores livsstilsunivers “Mer Livsenergi” – alt sammen til en værdi af over kr. 3.000. 

Skriv et par linjer om dig selv eller send gerne en video inden søndag d. 15. december til mathilde@nordicayurveda.com og fortæl lidt om, hvorfor du skal være vores grønne ambassadør hos Nordic Ayurveda. 

Givet i kærlighed
Maria

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag Dosha-test og opskrifter til din type.

en_GBEnglish (UK)