Yoga holdtræning hos NAYA CPH

Et spring ud i det ukendte – hvordan NAYA CPH blev skabt

Fie og Kasper Cetti Svenningsen er det driftige par, der til daglig bestyrer og er medstiftere af NAYA CPH. Parret lever plantebaseret og Ayurvedisk og er kendt fra TV2’s “Min Sindssygt Sunde Familie”, hvor de tog familien Danmark tæt med ind i, hvordan de som familie skaber balance gennem den 5.000 år gamle visdom – på trods af, at de har mange jern i ilden begge to.

I dette blogindlæg kan du læse om deres bedrifter som iværksættere og kunstnere, få indsigt i deres personlige udviklingsrejse og høre, hvordan de holder balancen som familie – og ikke mindst om, hvordan de fandt hinanden.

Fie og Kasper er succesfulde serieiværksættere, som vi sjældent ser dem. Lad os ridse deres liv op:

  • Medejere af restauranten The Red Box – French Asian Fusion ved Kongens Nytorv
  • Fie er: daglig leder i NAYA CPH, hvor du kan møde hende de fleste dage, tatovør, smykkedesigner, billedkunstner, i færd med at afslutte uddannelse i Nordic Kundalini Yoga
  • Kasper er: daglig leder på restauranten, Body SDS- og Nordic Ayurveda Behandler, Ayurvedisk sundheds- og livsstilskonsulent og bruger det shamanistiske og healing i sine behandlinger som shaman
  • De er netop startet på Ayurvedisk Sundhedsfremmende og Forebyggende Medicin, som er en overbygning til NAYA Groups konsulentuddannelse og starter snart på uddannelse til Reiki Healer sammen
  • Privat er de far og bonusmor til Isolde på 13 år og forældre til Nord på 3,5 år
  • De holder balancen og skaber god tid til deres familieliv – her går de ikke på kompromis

Parret har tilsammen 5 forretninger, der alle trives, de er forældre med familie som stor værdi – og så er de en slags nørder, når det kommer til kroppen og personlig udvikling. Dertil kommer, at de også virkelig ser og støtter hinanden. Men hvordan gør de det – hvordan skaber de denne balance i alt det?


En manual til dig selv

Svaret ligger blandt andet i den Ayurvediske livsstil, som de i 2022 introducerede hele Danmark for i TV2s program “Min Sindssygt Sunde Familie”. Kasper fortæller: “Når jeg har klienter i forløb, spørger jeg dem ofte: ‘Kan du finde ud af din mobiltelefon? Dit fjernsyn, din bil? Disse ting kommer med en manual – men hvad med manualen til dig selv? Hvordan får man dig til at fungere optimalt? Hvad kan du gøre, når du begynder at mistrives?’”

Fie fortsætter: “Tidligere i livet gik jeg ofte rundt og følte mig forkert. Det gør jeg ikke mere, og det i sig selv er en stor byrde at fjerne fra skuldrene. Mange af dem, jeg møder i mit arbejde, føler sig også lidt forkerte og har et behov for at mærke ind i sig selv. Men de færreste har ord for det. Det, Ayurveda kan, er at give et sprog for nogle ting omkring vores velbefindende, som rigtig mange allerede mærker. Det gør, at vi bedre kan møde vores egen natur – og det gør, at vi føler os mere okay, som vi er. For eksempel kan folk med udpræget kapha have det svært, når det er tungt for dem at komme ud af sengen. Mennesker med stor koncentration af pitta kan blive selvkritiske, når de brænder ud eller bliver vrede. Jeg er selv udpræget vata, og jeg havde det anstrengt med, at jeg er et rodehoved. Nu ved jeg, hvad jeg skal gøre for at balancere, og når jeg ikke har balancen, og derfor roder rundt igen, så har jeg ingen dom på det. Så handler det bare om, hvad jeg skal gøre for at genskabe balancen – og jeg ved jo præcis, hvad jeg så har brug for.”

Kasper siger: “Jeg har personligt fundet ud af, hvor meget jeg fra barnsben var forbundet med min egen natur. Jeg har overvejende pitta i min konstitution, og jeg har altid haft behov for at lade maden køle af, selvom de voksne sad og sagde ‘Spis maden, mens den er varm.’ Jeg mærkede også tidligt i livet, at jeg performer bedre i kulde. Når det var skoleferie, og kulturen var, at nu var det vigtigt at ligge i solen, så man kunne få farve, blev jeg altid sygdomsramt. Jeg har på den måde altid vidst, at jeg har brug for kølende elementer for at skabe bedre trivsel og performance hos mig selv.”


Et møde gennem kunst

Da Fie og Kasper møder hinanden, har Kasper været gennem en udviklingsrejse, hvor han er gået fra at være en dreng, der blev mobbet i skolen, men som også sagde fra, når andre var udsatte – og som derfor tog en masse fysiske tæv. Han begyndte at interessere sig for kroppen og opbyggede en stor muskelmasse, som gjorde, at han pludselig fik en masse såkaldt respekt i nattelivet, hvor han også havde begivet sig ud i at tage en del stoffer, som udviklede sig til et misbrug. Han indså med tiden, at det stærke ydre ikke forenedes med det sårbare indre, og han begyndte at favne hele sit jeg i stedet for at vise en hård skal. Kaspers tilgang til livet blev hen af vejen mere og mere holistisk – og i dag har han sit hjerte med i alting. Han siger:

“Jeg vil hellere sige nej til en opgave, som jeg kan tjene rigtig mange penge på, hvis jeg kan mærke, at det ikke er det rigtige. Det er vigtigt for mig, at jeg kommer med en ren energi og autenticitet. Og jeg vil gerne give oplevelsen af – både i NAYA CPH og på restauranten – at folk kommer ind i min anden dagligstue.”

Dengang arbejder Fie på en café i Lufthavnen og har haft flere lederjobs i restaurationsbranchen. Hun har også oplevet mobning i barndommen og kommer let til at føle sig forkert, påtager sig for meget ansvar og oplever, at hun aldrig rigtigt bliver støttet af menneskerne omkring hende. Fie har en god forbindelse til sin kreativitet og deler sin kunst på Instagram. Da Kasper søger efter inspiration til sin næste tatovering, falder han over Fies profil.

“Han skrev, at jeg havde en fin streg. Og jeg kan huske, han ikke havde skrevet sit navn på sin profil – så jeg spurgte hvad han hed. Vi mødtes for at drikke en kop kaffe, og så har vi faktisk været sammen siden den dag,” fortæller Fie.


Springet

Kasper og Fie har begge taget uddannelsen til Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulent hos NAYA. Først ser Fie en annonce og siger til Kasper, at det sikkert er noget for ham. Da Kasper er på uddannelsen, følger Fie ham på sidelinjen. “Pludselig skulle vi i seng klokken 22 og spise anderledes. Det var meget spændende – og irriterende. Men det begyndte at blive en drøm for mig også at gå den vej. Jeg har altid tiltrukket mennesker, som jeg har hjulpet og holdt space for. Men jeg tænkte også, at det var for dyrt. En aften, hvor jeg var ved at putte Nord, fik jeg så en mail, hvor der stod: ‘Velkommen til den Ayurvediske Sundheds- og Livsstilskonsulent-uddannelse.’ Der blev jeg så glad og rørt. Jeg har aldrig oplevet, at nogen støttede mig på den måde,” fortæller Fie.

Kasper fortsætter: “Fie havde givet udtryk for, at hun gerne ville de her ting. Og så havde jeg det sådan, at vi allerede levede plantebaseret og ayurvedisk og havde et øget fokus på vores krop og sind, og hvis vi kunne uddanne os sådan, at vi kunne leve et endnu bedre liv, så gav det bare så meget mening. Og så meldte jeg hende til.”

Da Kasper senere tager uddannelsen til Nordic Ayurveda Behandler hos NAYA, og han mærker en længsel efter et større fællesskab, begynder Maria Juhl og Kristine Swalethorp (medstiftere og direktører i NAYA Group, som indeholder akademiet med uddannelserne) at tale med ham om muligheden for at skabe et fællesskab i København. Fie og Kasper oplever en ydmyghed over, at NAYA Group har den tillid til parret, og de begynder at se på lokaler.

De oplever begge et kald mod at gøre det – men samtidig vækkes flere aspekter af frygt også. For Fie er det stort at skulle påtage sig ansvaret for, at det hele kører: “Jeg har jo været leder flere steder og haft meget ansvar. Jeg ser altid potentialet i projekter og mennesker, så jeg kan ikke lade være. Men ikke at have den helt faste indtægt og at have det overordnede ansvar – det var en stor mundfuld at sluge. Samtidig er vi meget fokuserede på at være familie. Jeg arbejder ikke i weekender, og der skal være tid til os fire. Det er indiskutabelt,” siger hun og fortsætter: “Under corona bliver jeg opsagt på mit daværende job på grund af nedskæringer grundet epidemien – og så begyndte jeg at føle mig klar til at sige ja til nogle lidt andre ting i livet.”

Kasper tilføjer: “Fie er meget kreativ. Efter fyringen under corona begynder hun for alvor at fokusere på kunsten og håndværket i at producere smykker, og det brager derudaf. Det vælter ind med folk der vil tatoveres. Der er rigtig mange bolde i luften, som hun på alle måder får succes med. For mig selv kan jeg sige: jeg er en knokler. Og jeg kan godt lide tryghed. Så selvom jeg levede den Ayurvediske livsstil fuldt ud, var det bare stadig en stor beslutning at skulle sige ja til at skabe et Ayurvedisk Livsstilshus. Men her tog jeg en stor personlig udvikling og valgte at springe ud i det ukendte. Jeg mærkede ønsket om fællesskabet og besluttede, at jeg ville hellere sige ja og give det et forsøg, end jeg ville blive i min tryghedsbobbel.”


NAYA CPH – det fælles hus

NAYA CPH åbnede den 15. januar 2023. 7 måneder senere, da vi interviewer dem om deres rejse, oplever parret, hvor meningsfuldt det er at have et hus, der kan rumme mange forskellige mennesker.

“Det er meningen, at der skal være plads til alle her. Folk skal føle sig velkomne – uanset, om man har lyst til at bruge mange timer og penge her, eller om man bare lige vil kigge forbi til en snak. Vi er også mange behandlere, der føler sig lidt ensomme i at have egen klinik og også har brug for et fællesskab – det vil vi rigtig gerne give i NAYA CPH. Vi er meget stolte af de fantastiske mennesker, der afholder hold, behandlinger og events i huset. Det er virkelig nogle inspirerende mennesker,” siger Kasper.

Fie fortsætter: “For mig giver det rigtig meget mening, at vi kan holde rum for forskellige mennesker, som er forskellige steder i livet. Vi har et hus, hvor jeg selv kan blive ved med at hjælpe de mennesker, jeg naturligt tiltrækker – men også hvor jeg kan henvise dem til mine dygtige kollegaer. Og hvor Kasper og jeg selv kan udvikle os – som par, forretningspartnere og individer.”

Kasper og Fie drømmer om at skabe endnu mere fællesskab i huset i de kommende år, såvel som at de oplever det meget meningsfuldt at skabe arbejde til andre. NAYA CPH skal vokse og skabe endnu større familiefølelse, ligesom de ønsker at skabe en oase, hvor mennesker kan så gode frø indeni, som kan spire og gro.


Besøg NAYA CPH

Book behandling – prøv for eksempel vores signaturbehandling, Abhyanga: Ayurvedisk behandling med opvarmet olie – eller kropsterapi med Kasper

Prøv vores hold – lige nu får du et klippekort med 3 hold GRATIS. Brug koden: NAYAmedlem (værdi 249,-)

FIE & KASPER CETTI SVENNINGSEN

Er medstiftere af NAYA CPH og er begge uddannede Ayurvedisk Sundheds- og Livsstilskonsulenter. De er i færd med overbygningen til Ayurvedisk Sundhedsfremmende og Forebyggende Medicin og starter på uddannelse til Reiki Healer ganske snart. Fie er desuden smykkedesigner, tatovør og snart færdiguddannet i Nordic Kundalini. Kasper er hertil BODY SDS- og Nordic Ayurveda Behandler og shaman. De er desuden medejere af restauranten The Red Box ved Kongens Nytorv. Privat er de gift og har Nord på 3,5 og Isolde på 13.

www.nayacph.dk

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag Dosha-test og opskrifter til din type.

da_DKDansk