SHIIIIT JEG TROEDE, JEG VAR SUND?!

Ja, jeg ved det… Sundhed er mange ting. Og der er mange måder man kan – og mange måder man ikke kan – måle sundhed. I mit arbejde advokerer jeg jo, at sundhed kommer indefra, og at jo mere vi lytter ind, og behandler os selv med kærlighed, desto sundere har vi potentialet til at blive.

Jeg er højrøvet nok til at synes, at jeg egentlig har gjort det rimelig godt, når det kommer til at lytte ind og gøre, det gode for mig og min krop, siden jeg mødte ayurvedisk livsstil og yoga i 2001.

DEN GODE TEST

Fornylig fik jeg først denne lidt arrogante tankegang bekræftet, idet jeg fik min metaboliske alder målt til 24 år (jeg er 39 år). Det bekræftede overfor mig, at selvom jeg ikke har kæmpet derudaf i et fitnesscenter, men stille og roligt dyrket min yoga kombineret med små løbe- og cykelture, samt let dans… Og selvom jeg ikke har spist fanatisk sundt, men også tillader mig selv at nyde kød, alkohol, kaffe og søde sager indimellem, så har den gode indre følelse og temposkiftet i en ung alder sat sit positive præg på mit generelle sundhedsniveau.

SHIIIT HVORFOR NU DISSE NYHEDER?!

Kort tid efter endte lykken  Jeg fik målt balancen mellem de gode og knapt så gode fedtsyrer i mit blod. Jeg har længe ville gøre dette, da jeg intuitivt godt ved, at denne balance er vigtig, og at jeg ikke pt spiser hverken tilskud eller særlig mange fede fisk. Noget af det, som jeg ved er en stor faldgruppe for vores helbred i denne kultur er ubalancer forbundet med inflammation. Inflammation er i ayurvedisk optik forbundet med overskydende pitta, som vores kultur helt klart har en tendens til, både qua den måde vi lever i heftig aktivitet og med højt præstationsniveau men også gennem vores kost. Den ideelle og sunde fordeling mellem omega 6 (som vi får så rigeligt af) og omega 3 (fra fede fisk, nødder og frø) hedder 3:1.

MIN SCORE LÅ PÅ – GISP?! – NÆSTEN 16:1 

Hvad betyder dette og hvad nu? Det er selvfølgelig ikke verdens undergang og betyder ikke, at jeg kradser af i morgen, men jeg er ambitiøs og selvkærlig nok til at ville gøre noget ved det. Jeg er spændt på, om det, at jeg i fire måneder tager et tilskud af disse gode olier (det tager fire måneder for blodet at blive skiftet helt ud), vil betyde en forbedring på de ubalancer, jeg selv oplever i dag. Mine ubalancer handler om min hud med en del urenheder, lidt pollenallergi, indimellem bøvl med fordøjelsen (oppustethed primært) og mindre ledsmerter.

VIL DU VÆRE MED PÅ REJSEN?

De næst fire måneder har jeg helliget til at gøre endnu mere godt for krop og sjæl. Jeg vil fortsat dyrke gode ayurvediske teknikker til indre ro dagligt OG spise gode olier til at få balance i fedtsyrerne. Om fire måneder bliver jeg testet igen, og så er målet at ligge på 3:1. Hør mere om det hele i webinaret herunder!

Med ønsket om, at også du må få en kærlig og sund sommer!
Maria

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag Dosha-test og opskrifter til din type.

da_DKDansk