Close up billede af 8 små sten som er stablet på hinanden med en slørret strand i baggrunden

OMEGA 3 – DEN LIVSVIGTIGE FEDTSYREBALANCE

Som et livsvigtigt supplement til god, naturlig og nærende kost anbefaler jeg, at du daglig indtager omega-3-fedtsyrer. Vi hverken producerer eller får naturligt særlig mange omega-3-fedtsyrer i vores kost. 

Den gennemsnitlige dansker får for meget mættet fedt og for meget omega-6, som skaber ubalance i kroppens celler. Hvis cellerne ikke virker optimalt, er det nyttesløst at spise sundt og udrense, for du ender måske alligevel med moderne livsstilssygdomme som fertilitetsproblemer, hjerte-kar-sygdomme, gigt og ledsmerter, overvægt eller mentale lidelser. Rod i fedtsyrebalancen er en overset komponent i vores sundhedspuslespil.

Når du tager tilskud af omega-3-fedtsyrer, retter du op på balancen mellem omega-6 og omega-3, som optimalt skal være 3:1. Det er derfor vigtigt, at dit olietilskud ikke indeholder omega-6, da du får rigeligt af denne type fedt. Derimod er det en god idé, at tilskuddet indeholder omega-9 fra olivenolie, da denne indeholder polyfenoler, som sørger for, at omega-3-fedtsyreren ikke bliver harsk og dårlig. Når du har taget omega-3-tilskud i 3-4 måneder, begynder fedtsyren at virke optimalt og vil lindre og nedsætte risikoen for en række sygdomme som diabetes, demens, depression, gigt, eksem, psoriasis og tarmbetændelse, og desuden nedsætter omega-3 blodtrykket og reducerer blodets fedtindhold. 

MINE EGNE TESTS

Forholdet mellem omega-6 og omega-3 ligger gennemsnitligt på 12:1 i Skandinavien, og i sommeren 2018, hvor jeg selv begyndte med tilskud, viste min egen fedtsyrebalancetest 16:1!!:( Efter 4 måneders olietilskud var jeg nede på 2,6:1 og har siden oplevet et kæmpe boost i mit immunforsvar, har ikke har været syg eller haft mine tidligere obligatoriske forkølelsessår hele vinteren og har en strålende sund og smidig hud.

Tabel
Tabel

HVORDAN FÅR VI OMEGA 3? 

Omega-3 kommer typisk fra fed fisk, men det er nærmest umuligt at spise sig til den mængde, vi har brug for. Du kan også få omega-3 fra planter som alger, hørfrø og valnødder. Alger er dog det optimale, da det faktisk er herfra, fiskene indtager de omega-3-fedtsyrer, vi får, når vi siden spiser fiskeolien. Og disse fedtsyrer er de mest optimale for os mennesker at optage.

Det er bedst at indtage olierne i flydende form. Jeg bruger selv balanceolie fra Zinzino, men er sikker på, at der er mange andre gode mærker på markedet. Mængden, du bør indtage, afhænger af din kropsvægt. Du finder det i ml ved at gange 0,17 med din kropsvægt.  

Hvis du vil have din fedtsyrebalance målt og tage balance-olien fra Zinzino, kan du købe en startpakke her (både vegansk og fra fisk er muligt). Jeg støtter dig gerne over telefonen til at få testen taget, hvis du har problemer med det  Du siger ved tilmelding ja til et halvt års forbrug (men stol på mig, du ønsker ikke at slippe denne gode vane igen).

Skulle du – mod forventning – allerede være i balance gennem den kost, du pt indtager, så får du pengene igen efter testen. 

Givet i kærlighed <3
Maria

Tilmeld nyhedsbrev

& modtag Dosha-test og opskrifter til din type.

da_DKDansk